banner-image

Често Поставувани Прашања

1. Начин на патување

  • Патувањето до сите кампови е организирано со високо туристички автобуси кои ги задоволуваат европските регулативи.
  • Може да биде организиран и авионски превоз со претходнo барање и најава

2. Аплицирање и плаќање

Како да аплицираме за кампот?

  • За аплицирање на кампот потребно е да се пополни електронска пријава која може да ја најдете на нашата веб странa


Дали треба да се уплати целата сума при аплицирањето?

  • Целосната сума за аплицирањето може, но и не мора да биде уплатена. 30% од вкупниот износ треба да се уплати за да биде валидна самата апликација, додека останатата сума може да биде уплатена на неколку месечни рати но најдоца до 15 денови пред тргнување треба да биде исплатен целиот износ.

3. Сместување и исхрана

Нашата организација соработува со многу хотели од 3*** 4**** или 5***** . По аплицирањето ќе бидете соодветно известени во кој хотел ќе бидат сместени учесниците.

Што ако моето дете е вегетаријанец или веган?
Во тој случај тоа треба да се најави кај организаторот и за детето ќе се послужува храна според потребите.

Што доколку детето е алергично на некоја храна или лекови или зема некоја редовна терапија?
Доколку детето е алергично на некоја храна или лекови и доколку зема некаков вид на редовна терапија, родителот ЗАДОЛЖИТЕЛНО треба тоа да го пријави кај организаторите.

4. Комуникација

Како ќе комуницираме со нашето дете?
Пожелно е да ги контактирате децата во одреден период со цел да се задржи квалитетот на кампот.

Дали лидерите ќе бидат достапни за комуникација?
Доколку не можете да ги добиете вашите деца од било кој причина, секогаш ќе имате контакт од лидерите кои ќе бидат достапни во текот на целото патување.

Информации како и слики од активностите во текот на патувањето редовно ќе бидат споделувани на нашите социјални мрежи Facebook и Instagram

5. Безбедност и грижа

Дали има доктор на кампот?
Доктор на кампот е достапен 24 часа.

На колку деца има еден одговорен лидер?
На 15 - 20 деца има еден одговорен лидер.

6. Што треба да понесеме за на камп?

Штом ќе се регистрирате за некој од нашите кампови, нашиот тим ќе ве контактира. Секогаш целосна листа со детали околу патувањето се испраќа 20 дена пред поаѓање.

7. Дали повеќето деца се пријавуваат сами или со друштво ?

Секогаш е различно. Имаме деца што се пријавувале сами и стекнале одлични другари/ки што се дружат и понатаму, сме имале и помали и поголеми друштва пријавени на камповите. Секогаш децата ги распределуваме според возраст и гарантираме незаборавни денови со нас.

Не можете да го најдете одговорот на вашето прашање?

Нашиот тим е тука за вас! Пишете ни!