Бидете активни,
дружете се,
научете нешто ново

ЗАБАВУВАЈТЕ СЕ!

За Нас

Ние нудиме еден спектар на забавни и возбудливи спортски кампови за деца и млади во пријателска и пријатна средина, кои ги водат високо квалификувани тренери и лидери.

Wonder Sport Camp е еден од првите интернационални мулти спортски кампови кој ќе се одржи во три држави меѓу кои: Шпанија, Грција, Бугарија.Wonder Sport Camp во соработка со Макфолк е еден од ретките кампови кои ви овозможува да искусите голем број на нови активности и да постигнете напредок во различни спортови како тенис, пливање, фудбал, ракомет, кошарка, одбојка, карате, џудо и многу други. Вклучени се и многубројни рекреативни активности со цел зближување на учесниците како од своите така и од различни земји.Макфолк е непрофитна  организација основана пред 7 години како промотер и презентер на фолклорната креативност и култура низ целиот свет преку организирање на концерти, фестивали и други културни настани.Во текот  на своето 7 годишно постоење оваа фолклорна организација бележи значителен усех. Макфолк е организатор на многу фестивали на кои земаат учество фолклорни групи од целиот свет, а воедно е член на Интернационалниот Совет за Танц CID што претставува официјална организација на сите видови  танци од целиот свет призната од страна на УНЕСКО. Како резултат на работата на Макфолк повеќе од 7000 деца од различни земји учествуваа на фестивалите во Италија, Грција, Малта, Шпанија, Тунис, Јапонија, Тајван, САД, Канада, Германија, Франција, Македонија, Хрватска, Бугарија и многу други.

WSC Тим
Тренерите кои се дел од нашиот тим се лиценцирани и врвни професионалци во областа за која се задолжени.Нашите лидери и тренери се со долгогодишно професионално искуство за работа со деца во сите спортови.
Наше Мото
Ние сме повеќе од спорт... нудиме незаборавно лето, прекрасно искуство исполнето со многу забава и дружба.
Нашето мото е здрав живот, дружење, забава и спорт на едно место.

Зошто wondercamp?

All the way program

Great opportunity for children to do sport, have fun, make friends. Great opportunity for parents for relaxation, cardio tennis, fitness, yoga, beach…

International

Over 15 nationalities present at the summer sport camp.

Activities

Both day and night activities are organized, as well as optional excursions allowing each camper to visit the city attractions.

Certificate

Certificate of achievement for every camper, trophies and awards for the best campers and many other surprises.

Услови за учество

 • Ниво на спремност: - почетници и професионалци кои имаат желба да напредуваат и да ја подигнат својата игра на повисоко ниво
 • Возраст: од 5+
 • Старосна граница за камп во Грција: 6+
 • Родителите се добредојдени да земат учество на летниот спортски камп и да уживаат во слободните активности.
 • Се прифаќаат следниве категории на спорт:
  - тенис
  - пливање
  - кошарка
  - фудбал
  - ракомет
  - ватерполо
  - одбојка на плажа
  - карате / аикидо / џудо
  - фитнес / јога / пилатес
  - кардио тенис за возрасни
  - други …
 • Сите кампови се отворени за групи, тимови, клубови
 • Сместувањето на групите, тимовите и клубовите може да се прилагоди во соогласнотст со вашите барања.
 • Здравствено осигурување - секој кампер мора да поседува валидно здравстевено осигурување
 • Од камперите се очекува да се однесуваат пристојно кон сите учесници на кампот како и кон тренерите и организаторите.
 • Од камперите се очекува да бидат посветени, професионални и искрени.
Незаборавни моменти

Забавни и возбудливи
авантури за младите
и релаксирачки одмор за родителите.

Кампови

Calella, Spain 2017

Calella is a seaside town on the Costa del Maresme, 40 km northeast of Barcelona, in Catalonia, Spain. Calella is a town with more than 650 years of history, and about three kilometers of beaches with clean sand and intense blue waters. The longest beach of the Maresme district, a mild climate and a wide range of accommodation make Calella the ideal destination for an unforgettable holiday.

24.06 - 01.07.2017

ACTIVITIES

- Zumba
- Swimming
- Morning gymnastic
- Beach volleyball
- Beach games
- Football

24h Doctor is available 

ACCOMODATION

The accommodation of the Campers will be in 3 *** Hotel only 150 meters from the beach and at the heart of Calella. The Campers will be accommodated in rooms with 3 and 4 beds with their own bathroom. For Groups, Teams, Clubs over 25 persons, 2 double rooms will be provided for Coaches / Teachers and drivers.

FACULTATIVE EXCURSIONS

Sightseeing of Barcelona (Sagrada familia, Park guell, Aquarium, Music Fountains)

Dali Museum

Spain village Camp Nou

Flamenco night

Montserrat

Registration closes 01 MAY 2017

Bansko, Bulgaria 2017 Winter

Bansko ski resort is attractive in all seasons. It provides excellent ski and snowboard facilities, as well as a unique history and architecture of an old and new part of the town. The town nestling in the most beautiful alpine part of the Pirin mountain, offers excellent conditions for mountain sports and tourism. The sports events and the long list of cultural happenings in Bansko ensure pleasant experiences for the guests of the town throughout the year. The new and modern hotels together with the professional wonder camp team are ready to give you the best holiday ever.

15.01.2017 – 21.01.2017

WINTER ACTIVITIES

Skiing 

Swimming

Entertainment & Educational program

Spa & Sauna

Table Tennis

Fitness

ACCOMODATION

The accommodation is organized in 4**** stars hotels for 6 nights with 2 meals per day (on buffet basis). Rooms are with 3-4 beds. Rooms are with satellite TV, WI- FI, own bathroom with shower. All Hotels we are working with also have Indoor swimming pool, Jacuzzi, Sauna, Steam bath, Turkish bath and many other supporting acctivities.

Registration before 15th November 2016

Bansko, Bulgaria 2017 Summer

Bansko ski resort is attractive in all seasons. It provides excellent ski and snowboard facilities, as well as a unique history and architecture of an old and new part of the town. The town nestling in the most beautiful alpine part of the Pirin mountain, offers excellent conditions for mountain sports and tourism. The sports events and the long list of cultural happenings in Bansko ensure pleasant experiences for the guests of the town throughout the year. The new and modern hotels together with the professional wonder camp team are ready to give you the best holiday ever.

14.06 - 20.06.2017

ACCOMODATION

The accommodation is organized in 4**** stars hotels for 6 nights with 2 meals per day (on buffet basis). Rooms are with 3-4 beds. Rooms are with satellite TV, WI- FI, own bathroom with shower. All Hotels we are working with also have Indoor swimming pool, Jacuzzi, Sauna, Steam bath, Turkish bath and many other supporting activities.

SUMMER ACTIVITIES

Tennis

Football

Swimming

Entertainment & Educational program

Morning Gymnastic
Fitness
Spa & Sauna

Registration before 20th May 2017

Сакате Спорт?
Дојдете во најдобриот летен спортски камп!

Поединечни и групни спортови
И тоа не е се....

Регистрациона Форма

Почетници и професионалци кои се спремни да го подигнат нивото на игра

Registration Form

Registration Form

Како да се пријавам за Wonder Sport Camp ?

Најбрзиот начин за пријава е со потполнување на регистрационата форма online

 • Регистрирајте се 24 часа на ден, седум дена во неделата. Бидете сигурни дека точно сте го напишале вашето име и вашиот е-маил
 • После вашата регистрација нашиот тим ќе ве контактира за помалку од 24 часа на вашата електронска пошта или на вашиот телефон.
 • Нашиот професионален тим ќе ви одговори на сите ваши прашања околу спортовите и условите во сите кампови.
 • Со регистрирањето вие може да прашате какви и да било прашања или коментари поврзани со камповите и да добиете известување преку нашиот Newsletter.
 • Регистрацијата се затвора на 30 Април 2016.

Контакт

Tel. ++389 2 2455911
Fax ++389 2 2743052
Mob ++389 70 830415

Дејан Брзанов
Директор на кампот
dejanbrzanov(at)makfolk.com.mk
+389 70 359747

Марко Ристески
Главен менаџер на кампот
marko(at)wondersportcamp.com
+389 71 854868

Зоран Ристески
Главен тренер на кампот
zoran@wondersportcamp.com
+389 78 370338

Запишете се за нашиот Newsletter за да добивате новости и информации поврзани со камповите.

Action
* Required fields